True love will never fade unless it was a lie.

All I know is that I’m lost without you.

I would give up everything for one moment with you;

"for one moment is better than a lifetime of not knowing you. "- perhaps

Followers

Tuesday, 10 May 2016

CHERRY BLOSSOM MURAH . SALE SALE SALE !!!!

CHERRY BLOSSOM
(Flower Pure )
1. Moisten Bath Salt
2. Bath Moisten
3. Skin Moisten
3 for RM50 only
Grab now guys !!!!
Pm or whatapp 0199917762

Sunday, 16 June 2013

Shopping for maternity dress

Just for shopping 2 days n 1 Night ...
@ The Chicken Rice Shop
@Topman Midvalley
@ The Steambot Ketam Village

Thursday, 28 March 2013

Wedding Nik Azuar dan Intan

 Persiapan sebelum ke reception


perut moncit baru 8 minggu, dah macam 5 bulan aku tengok....
cantik x baju ni, ni anak didik david chandran tau yang jahitkan..
kreative sangat dia jahit baju.....walaupun baju aku agak besar ckit , hahaha




mertuaku yang gorgeous, kalah makkau aku...
cuba teka brapa umur dia, mesti korang semua terkejut...

with kak long merangkap Mak Andam Vogue 
ni lah mak andamnya, diimport khas dari Vogue Butik ...
dia pulak yang jadi tumpuannya, macam pengantin la pulak....



if korang perasan xdey kan gambar pengantin ? hahhaha
kami semua sibuk ngan bergambar, sampai pengantin xtau kemana...huhuhu...

nanti kita update gambar pengantin yang cantik3 yer drp photogrher ...
coz aku xsempat nak snap picca pom...
penat sngt..
ni pom sempat ambek gambar beramai3 kejap..

Asid Folic untuk Hamil ?



Apakah asid folik?

Asid folk adalah salah satu vitamin kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga yis and ekstrak daging lembu.
 

Kenapakah saya perlukan asid folik?

Asid folik menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida. Spina bifida terjadi apabila pelindung yang menutupi korda spina bayi tidak menutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal. 

Pada 12 minggu yang pertama dalam kehamilan anda, otak dan sistem saraf bayi anda sedang membentuk dan berkembang pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu. 

Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke-13 kehamilan anda, anda boleh menghentikan asid folik. Namun begitu, jika anda mengambil asid folik sepanjang kehamilan anda, ia tidak akan menjejaskan kesihatan anda atau bayi anda. 

Berapakah jumlah asid folik yang saya perlukan?

Sebelum anda hamil, anda dinasihatkan supaya mengambil 400 mikrogram (mcg) asid folik setiap hari. Kemudian, teruskan mengambilnya untuk 12 minggu yang pertama kehamilan. Adalah baik jika anda makan makanan yang kaya dengan folat. 

Wanita yang telah mempunyai seorang anak dengan kecacatan tiub saraf mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat seorang lagi anak dengan kecacatan yang sama. Dalam kes ini, doktor akan mempreskripsikan dos asid folik yang lebih tinggi. 

Jika anda mengambil ubat-ubatan tertentu, seperti yang dipreskripsi untuk mengawal epilepsi, doktor anda mungkin mempreskripsikan dos asid folik yang lebih tinggi. Ini kerana ubat-ubatan itu menghalang keupayaan badan anda menyerap asid folik. 

Apakah sumber makanan yang terbaik?

Makanan yang kaya folat adalah sangat baik bagi anda dan bayi anda. Makanan ini juga kaya dengan pelbagai khasiat yang diperlukan oleh anda berdua. Berikut adalah makanan kaya folat: 

Makanan berikut mengandungi 100–200 mikrogram folat bagi setiap hidangan:
  • bayam, 1 cawan;
  • kacang bendi, setengah cawan;
  • asparagus, setengah cawan;
  • lentil, setengah cawan;
  • hati, 1 keping;
  • 11 kubis brussels;
  • kacang black-eyed beans, 4 sudu makan;
  • emping bran, 7 sudu makan;
  • germa gandum, 25g / 1 aun;
  • betik sederhana besar.
Makanan berikut mengandungi 50–100 mikrogram folat bagi setiap hidangan:
  • brokoli kukus, 2 pucuk;
  • buah oren saiz besar;
  • nasi putih, setengah cawan;
  • oat, setengah cawan;
  • kacang merah, setengah cawan;
  • jagung saiz besar, 1;
  • biji bunga matahari, 1 aun.
Sumber lain yang mudah didapati termasuklah telur rebus bersaiz besar, ikan salmon dalam tin dan ubi kentang tidak dibuang kulit. 

Sila maklum: Asid folik dalam makanan akan dimusnahkan jika ia terlebih masak, jadi masaklah dalam kuali bertutup dengan jumlah air mendidih yang minima. Cuba makan sayur-sayuran yang dicelur atau dimasak menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mentah. 

Cara mempercepatkan Haid




Cara Mempercepat Haid dapat diatasi dengan berbagai  macam jamu pelancar haid atau pil pelancar haid, namun sebaiknya juga hati hati dalam memilih jamu pelancar haid dan pil pelancar haid. Di dunia kedokteran telah dikembangkan dengan cara mengkonsumsi obat yang dapat mempengaruhi hormon. Cara ini pada dasarnya akan mengganggu siklus menstruasi dalam waktu tertentu dan mempercepat siklus menstruasi. Siklus menstruasi akan berjalan normal kembali jika pengaruh obat pada tubuh telah habis.
Haid yang tidak lancar adalah masalah yang paling sering dihadapi oleh kaum wanita, terlebih pada usia remaja, pada artikel ini akan memberikan tips cara mempercepat haid secara tradisional memberi tips bagi teman-teman wanita yang lagi mengalami masalah untuk melancarkan haid atau cara cepat haid. Cara memperlancar haid tidaklah mudah, tapi mudah-mudahan tips ini sedikit membantu bagi yang lagi membutuhkan.




Cara Mempercepat masa menstruasi
Cara Mempercepat Haid / cara mempercepat haid secara tradisional dengan menggunakan Kencur
Komposisi:
  • 2 rimpang kencur sebesar ibu jari
  • 1 lembar daun trengguli
  • 1 biji buah cengkeh tua
  • adas pulawaras secukupnya
Cara menyajikan :
  • Kencur dicincang
  • Kemudian dicampur dengan bahan lain
  • direbus bersama dengan 3 gelas air sampai mendidih hingga tinggal 2 gelas
  • kemudian disaring
  • diminum sekali sehari 2 cangkir
Cara Mempercepat Haid / cara cepat menstruasi dengan sublemen yang mengandung kalsium, karena kalsium baik untuk pertumbuhan hormon.
Cara Mempercepat Haid / cara cepat menstruasi dengan Konsultasi ke dokter
Mudah mudahan tips ini dapat membantu sobat memperlancar haid, gunakan cara ketiga bila sobat mengalami kesakitan sewaktu haid karena mungkin disebabkan oleh penyakit atau faktor lainnya.

Sunday, 29 July 2012

mengHalalkan CINTA .




Dress aku design sendiri tau....heheheehe
huuhhhhsss penat otak nak fikir nak buat baju untuk akad nikah macam mane

ingatkan nak buat cam biase2 je, ala baju kurung mini yang kain kembang tuh
tapi si tukang jahit cakap kain lace yang ada xcukup meter
so, dia suggest buat dress...

aku pom survery la dalam buku ' Pengantin '
lagi la pening, macam2 design ada..

hiasan manik : Budak Office aku yang jahitkan ....
cost nya ??? dalam 300 + + + tidak termasuk veil okey...huhhhhhhh peningg aku..
veil pulak 100 + +
bajett actually dalam 300++ include veil...tapi ...hummmm
xperlaaaa janji puashati...



Inai by : Najib Era
Contact number: 012 982 2247








Alhamdulillah YAllah, Engkau permudahkan segala urusan kami...
almost 4 year we have been together since 2009, 
pada tanggal 12 Julai 2012  kami selamat di ijab kabul kan... 


Ya Allah, jadikan lah Kami Redha dengan
Setiap Ujian Mu....
Jadikan Kami mengerti akan
Setiap Kesusahan itu adalah Tarbiah
Untuk Menuju Kesenangan...

amin..





Terima Kasih pada yang datang pada majlis akad nikah kami.

makeup by Amytouch