True love will never fade unless it was a lie.

All I know is that I’m lost without you.

I would give up everything for one moment with you;

"for one moment is better than a lifetime of not knowing you. "- perhaps

Followers

Wednesday, 30 March 2011

handset baru ?


Yendo 

wah tetiba inlove with yendo la plak aku ni
rasa macam nak tp........ehhee
yg ni murah jerk dalam RM300 + +

ermmmm..nanti nak kira bajet dulu 
duit gaji bulan ni lambat lagi, tp xnak gune untuk beli fon dt gaji ni
nak simpan nak bt kawin !!! nak kasi umi aku !!!

tp...... duit elaun still masuk lagi ni
peluang ni

                                                         + - X % !@&?<       

                                                      baru        RM265 (elaun)

                                                        RM  XXX
       nk kene cukur bulu mane agi ni ??__________

                                                        price  RM350 + +
                                                               -----------------------

lagi powm fon aku da rosak da (mapuh keras masuk dalam jamban)
ni powm gune fon adik aku..hehehe

kesian aku, miskin betoii....
if korang perasan aku da lame xuploud picca
nak tau kenape ?
sbb nya xdey fon canggih lol
sebelom ni powm aku pakai fon torchlight jerk 
kesiannn... hana powm kesian jgk 
nasib kiteorg same :((

cantik kan, dia ade macam3 color, nak warna purple la satu.


Colors

nak tau lebih lanjut mengenai telpon ni click sini.


Sunday, 27 March 2011

my wonder women

"seorang ibu boleh menjaga 5 orang anak sekali gus
seorang anak x boleh menjaga seorang ibu"

perkataan ni aku sering dengr dri mulot ummi aku
tp memang betol ape yg dia cakp tuh

aku memang bangga gila dengan ummi aku
dia terlalu sempurna bagi aku
walaupun aku slalu jerkkk xdengr cakp dia..hahahahhahha :D

dalam ramai3 anak dia aku la yg paling banyak buat hal
drip aku kecik sampai la ke besar
macam3 masalah aku bt
kecian jgk kadang3
hehe
tp......ape kan daya
berjiwa muda la kate kan..hehe
mesti la nak enjoy :DDDDD

dia selalu berikan yg terbaek untuk family aku.
nak carik macam mane lagi ibu macam ni
hari3 keje macam lipas kudong

part yg paling aku xbrape nak suke time
dia serabut = sumbat pitih, (xpaham buke kamus B.Kelantan)
mulaaaaa laa nak bobel
mesti asyik ulang benda yg sama 2, 3 kali

*kalau lah aku boleh buat macam yg ummi aku buat sekarang , alang kah .............................

"allah sentiasa memberikan ganjaran bagi hamba nya yg sentiasa sabar dengan segala ujian yg diberikan nya dalam apa jua dugaan, tetapi jangan lah kamu mengeloh walaupun sekali."

time kekawan UMmi yg tau aku dapt keje ramai yg cakap kat aku :
  "rezeki si ibu jatuh kepada si anak "
berkat daripada kesabaran ummi jga mummy jgk la ni

sbelum tuh adik aku azrai dapat tawaran kerja kat BSN
allamdulillah.....lastlly dapt juga.
termasuk dengan yg ni da kali ke-3 kalu xclap aku laaa

pastu selang beberapa minggu aku plak yg dapat tawaran kerja kat USM
bersyukur giler rase, time tuh jgk aku sujud kepadaNya..
masyallah .... sudah lame aku lupekan Nya

Saturday, 26 March 2011

Doaku sepanjang hayat



Ya Tuhan, kalau dia memang jodohku,dekatkanlah….

Tapi kalau bukan jodohku,maka jodohkanlah…
Jika dia tidak berjodoh denganku,maka jadikanlah kami jodoh…

Kalau dia bukan jodohku,jangan sampai dia dapat jodoh yang lain selain aku…
Kalau dia tidak bisa dijodohkan denganku,jangan sampai dia dapat jodoh yang lain, biarkan dia tidak berjodoh sama seperti diriku,

Dan saat dia telah tidak memiliki jodoh,jodohkanlah kami kembali…
Kalau dia jodoh orang lain,putuskanlah, Jodohkanlah denganku.


Jika dia tetap menjadi jodoh orang lain,biar orang itu ketemu jodoh dengan yang lain dan kemudian Jodohkanlah kembali dia dengan ku…

Friday, 25 March 2011

LELAKI oh LELAKI


XBanyak yg aku minta untuk jadi teman hidup aku
aku cuma mahukan seorang lelaki yg mampu membimbing aku
aku cuma mahukan seorang lelaki yg mampu memahami keperluan aku
bukan susah powm kemahuan aku 

aku cuma mahukan si dia memberikan perhatian jer kt aku nih.
aku nak dia prihatin ape yg aku perlukan.
keperluan bukan bermaksud MONEY oke !
money is NOT Everything oke !!!

i just want ur love n take care of me that's what i really need !!!

kamu terlalu ego wahai LELAKI .



wahh best nyaaa dapat berumah ditepi pantai


p/s : kalau takut dilambung oleh ombak jangan berumah ditepi pantai
katanya Oh Bulan kepada aku.




Tuesday, 22 March 2011

................



if i could have just.. one wish,


i would wish.. to wake up everday,


to the sound of your.. breath on my neck,


the warmth of your.. lips on my cheek,


the touch of your.. fingers on my skin,


and the feel of your.. heart beating with mine......


knowing that i could.. never find the feeling,


with anyone other than you...




Monday, 21 March 2011

Hikayat Mat Jenin

Pada suatu pagi Mat Jenin memanjat sepuluh batang pokok kepala. Dia sudah memetik lebih daripada lima puluh biji kelapa.
          
Semasa memanjat pokok yang kesebelas, Mat Jenin sudah mula berangan-angan dengan upah memetik kelapa itu nanti akan dibelikannya dua puluh biji telur ayam kampung. Setelah memetik lima biji kelapa kering daripada pokok kelapa itu, Mat Jenin tiba-tiba terasa letih dan dia ingin berehat di atas pokok.

Mat Jenin bertenggek di atas pelepah nyiur yang separuh kering. Dia pun memejamkan kedua-dua belah matanya dan dia menyambung semula angan-angannya. Telur-telur ayam yang dibeli itu akan dieramkan dan setelah membiak, ayam-ayam itu akan dijual. Kemudian wangnya akan dibelikan beberapa ekor kambing dan setelah membiak cukup besar, kambing itu juga akan dijual. Wangnya akan dibelikan juga beberapa ekor lembu.


 Mat Jenin tersenyum gembira kerana lembu-lembunya sudah membiak dan gemuk-gemuk belaka. Jika dijual tentu wangnya dapat dibelikan beberapa ekor kuda dan kuda itu berguna untuk dijadikan tunggangan menghalau lembu-lembu di kawasan padang rumput.


Pada suatu hari semasa Mat Jenin bersiar-siar menunggang kuda putihnya, dia ternampak puteri raja. Memang sudah lama Mat Jenin berangan-angan hendak berjumpa dengan tuan puteri. Mat Jenin sungguh gembira kerana dia dapat membawa tuan puteri menunggang kuda bersam. Tuan Puteri gembira dan meminta Mat Jenin memacu kuda lebih pantas.


Mat Jenin terasa badannya terhenjut-henjut dan barulah dia merasa bagaimana sebenarnya orang menunggang kuda. Mat Jenin tidak sedar yang dia sedang terhenjut-henjut di atas pelepah nyiur. Akibat terlalu pantas, kuda Mat Jenin telah tersalah lompat lalu ia terperosok ke dalam perigi buta.
Pada masa itulah Mat Jenin membuka matanya dan dia mat terkejut kerana dirinya sedang melayang-layang di udara. Mat Jenin tidak segera buntu fikiran dan dia cuba mengimbangi badan dan duduk diam di atas pelepah nyiur yang melayang itu. Akhirnya Mat Jenin berjaya mendarat dengan kedua-dua belah kakinya tercegat.


Jiran-jirannya terlopong menyaksikan peristiwa itu dan Mat Jenin hanya tersenyum serta bersyukur kepada Tuhan kerana telah selamat.
“Usaha tetap jaya, tetapi angan-angan membawa celaka,” kata jirannya setelah mendengar cerita Mat Jenin.

minah keypo mari kelate !

wah teruja aku minah keypo dri kedah nak dtg kampung halaman aku. huiiisssshhhh !!
bingggitttttt telinga aku !!



Name : Nor Adillah
Nick Name : Dila
Umur: lebih tua dripd kami3
Tempat Asal: Kedah

antara ramai-ramai kawan aku dia la mulot paling gege skali
if nak bertekang lidah dengan dia ni memang xkan boley menang laa
baek surrender awal3 lagi

ramai member3 dia yg touching dengan dia ni
tp aku xpenah plop nk touching dengan dia
coz da masak betoii da ngan prangai ngok ngekss dia tuh


Nama: Nur I'isya
Nick Nama: isya a.k.a Ayam Daging
Umur: same dengan aku 
Tempat Asal: Kuantan

si Barney isya ni plop ermmmmmm.....
susah nak pahammm..
suke sangt menyepikan diri if ader pape
pastu mudah touching if member terkasar bhsa n perbuatan
yang biase aku bua t :P huauauaahahhaa

Lokasi : Cabang 4 kampung Cherang 



Lokasi : Taman Perbandaharaan Tengku Anis 


wahh macam adik beradik da nampak
xnampak macam penah gaduh jer....


 X roomate bergocosss


basah kucup kess main hujan



Chim Chum 
dila cakap ' ape makan cium cium ?? '

Lokasi : FOOD VILLAGE jalan Pengkalan Chepa


sayng kamu semua  <3


HEPI BEFDAYYY dilaaa........
alaa syg xsnap picca time muke dila kene kek :D


bye..byee...laen kali datng lagi yer sume
tq abg yg snap kan picca ni, walpn picca xbrapa nakcantik..ngeee 

kemahuan


Lomo + Diana



saya nak camera ni !!!! nak nak nak . 
saya nak ambek gambar banyak-banyak untuk buat kenangan. 
camera ni bukan setakat unik, tp hasil daripad gambarnya juga amat3 unik n menarik. 



zaman moden skung ramai anak-anak muda
yg idamkan n memiliki camera DSLR tp sy nak camera yg lama ni. 
bagi saya benda lama itu UNIK, Menarik ...

tp hajat x kesampaian lagi untk memiliki Camera ni,
 'paham-paham la kan bajet xcukup '
ngeeeeeee :P

tp bestkan if ader owg nak tolong belikan <3


Fuji instant camera really love its 
yg ni nak nak nak jgk..
abussss pening suda
semua nya aku nak ape nak jadi
kene kawin dengan jutawan la nampak gaya nya
ermmm :D



tgok ni sample gambanya
cantik kan
best giler ! teruja nak memiliki camera ni
da la ambek pic kuar terus
pastu boley tgok
syokk nya kalu dapt camera ni

tetiba terigt plak ngan korea Drama ni '' Lovers in Paris"


best giler cite ni
korang semua kene tgok tau.......rugi if xtgok
sweet sangt heroin n hero dia
wahh jatuh hati kat heronya
tau x knape ?

coz  hero dia gentlemen gilew tau
beruntung gilew dapat laki macam tuh
da la kaya gilew
caring gilew
take care gilew
hampir nak gilew aku dibuatnya..hahha


dalam Drama ni jgk si heroin gune kan camera yg lebih kurang macam ni jgk
lau xsilap yg polaroid yg macam ni hah :
Polariod camera 

si heroin tuh every moment yg price full bagi dia
dia akan snap
untuk dijadikan kenangan
dan kat bawah picca tuh dia tulis caption yg sesuai
sweet sangt.....


sooo..drip Drama ni aku da tanam impian/angan angan untuk ade camera macam tuh




..

WAHhhhh mahal nya nak jahit baju kurung kat kedai. 
sepasang 35 (Baju Kurung Moden)
if nak alas baju price dia DOUBLE. mati aku !!
da la pokaiii..aiiyoooyooo..
baek beli jer yg da siap
cantik jer, tp xpuas hati laaa
lebih selesa buat baju ikut ukuran badan sendiri

da la kain beli yg murah-murah jer 
'ooppppssss...murah ckit jer'
xpadan dengn upah

kain yg belum potong berjunjott junjott kat dalam almari
beli jer reti, bt xreti
nak pegi letak xde masa la, malas la, xde duit la

last-last jadi koleksi dalam bilek jer...
kecian kat kain :(

so.....aku ambek alternative lain untuk jahit sendiri ...hahhahaha
kowg rase aku buley jahit sepasang baju kurung yg sempurna x ?????
ya [    ]    tidak [    ]
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
ya [    ]    tidak [    ] mungkin [ /  ]

sekarang powm aku suda ambek kelas belajr menjahit
sy blaja menjahit secara on9 saje.....
xde masa untuk ambek kelas Professional punyer
so GOOgle saje

ni pulak cara untuk menjahit Leher baju kurung
klik kat bawah ni :



Part I


Part II



cara menjahit kain baju kurung
kat sini la  aku blja cara nak jahit kain macam mane
nak jahit zip n getah kat pingan tuhhh..