True love will never fade unless it was a lie.

All I know is that I’m lost without you.

I would give up everything for one moment with you;

"for one moment is better than a lifetime of not knowing you. "- perhaps

Followers

Sunday, 18 September 2011

Jamuan Raya Pentadbiran PPSP



Puding trifle
Resipi Puding Trifle


Bahan - Bahan
  • 1 tin susu cair
  • 4 sudu besar gula
  • 4 sudu besar tepung kastard
  • 1 mangkuk air- utk dicampurkan dengan kastard
  • ½ biji kek gulung sederhana saiznya
  • 1 tin buah-buahan campur- asingkan air dan buahnya
  • 1 peket agar-agar jeli kristal Nona
  • 1 mangkuk air panas
Cara-cara 
  1. Panaskan susu cair dengan gula. Kecilkan api. 
  2. Bancuh tepung kastard dengan semangkuk air sejuk. Masukkan bancuhan tadi ke dalam susu cair yang sedang mendidih, Masak hingga betul-betul pekat dan kastard pekat. Tutup api. 
  3. Di dalam bekas berasingan, susunkan kek gulung sehingga habis. Kemudian, basahkan dengan air buah-buahan tin. 
  4. Masukkan buah-buahan tin hingga habis. 
  5. Tuangkan bancuhan kastard ke atas susunan buah-buahan tadi. 
  6. Untuk jeli, larutkan jeli bersama semangkuk air panas. Kacau hingga sebati. 
  7. Akhir sekali, tuangkan jeli tersebut di atas kastard dan sejukkan. Bila betul-betul keras, bolehlah dihidangkan.  
suasana kat pantry (nih la ahli jom kalut)

ni la geng aku kat ofiss, if diowg ni xper...sunyi la jawapnya kat ofiss....hehee 


meet The GEGE Sdn Bhd

nih la k.aya if korang nak kenal ....
mulut jerrkk yg bising....tp hati baekk....
tgok tuh siap berganding bahu lagi ngan aku nak potong tembikai nih...

tp, hati3 clap hari bulan panass telinga kene bakar kat dia.....ngehh ngehhh ngehhh
*jgan marahh yaaaa

Thursday, 15 September 2011

doa untuk kekasih


ermmm......
.kalu di ikutkan hati...macam3 aku nak story kan kat cni..
but biarla it's be my own story,...

ermmmmm..........

i'm think im need my BFF noww..........
felt sooo, sooo tired. husshhh..

maybe coz' aku banyak sangt fikir bukan3 kot..
nak citer, but it's to personal :(


cinta memang cinta..
aku mencari cinta sampai ke akhirat, bukan hanya didunia..
aku mencari lelaki untuk dijadi kan suami dan bapa untuk anak - anak aku
bukan mencari seorang kekasih :(

tp boley kah aku lalui kehidupan ni bersama dia...
adakah aku mampu ?
yallahh bimbing la aku...

jika dia jodoh ku permudahkan lah perjalanan kami,
jika dia bukan untkku temukan lah aku jodoh yg terbaek driMu.
aminn ~



Tuesday, 13 September 2011

Majlis Konvokesyen Kolej Profesional MARA 2011

Panduan Graduan


Etika pemakaian/Pakaian rasmi graduan dan tetamu.

untuk kekemasan dan kesesuaian majlis, para graduan dan tetamu dikehendaki mematuhi kod etika berpakaian dan rupa diri seperti dibawah.

Graduan Lelaki
  • Baju Melayu (poloos,berwarna HITAM)
  • Sampin Songket (benang emas/perak yang bersesuaian)
  • Lounge Suit
  • Kasut Kulit/PU serta bersarung kaki
Graduan Perempuan
  • Baju Kurung Tradisonal sahaja
  • Tudung (polos berwarna Pink (seperti dilampirkan) & bukan Muslim tidak diwajidkan bertudung)
  • Kasut Hitam bertutup Penuh ( Tumit Kasut Tidak melebihi 2 inci)
  • Kain berbelah tidak dibenarkan sama sekali
Pakaian Tetamu
  • Batik/Baju Kebangsaan atau lain-lain yang bersesuaian untuk majlis rasmi. Pemakaian seluar Jeans dan Kemeja-T tidak dibenarkan.

 Jom Google !!!



hasil nyaa
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
rupa rupa nyaa...macam ni la warna pink poloss...
baru aku tau...
aduiii.....






28 oktober ni aku konvo, pihak kolej suh pakai tudung warna pink polos yg macam ni hahhh..
sooo, skung nak carik baju kurung yg sama color macam ni la...
susahh la nak cari yg berkenan ni..
nak beli kain sendri then kasi tukang jahit, jahit kan...takut xsempat...

soo, ingtkan nak cri yg da siap..
kat mane eh nak cari baju kurung kosong yg cantik3 ???



Monday, 12 September 2011

Purple Violet raya




arrrggggggggg.......raya dengan rambut baru, buruk gilerr !!
tu laa, gatal sngt nak gunting rambut...kan da kene..
camnie la akibatnya....
tp xperlaa, la alang2 da tergunting...biarkan jerlaa..
buat3 cam stailooo gituh...huhuoooo

time aku 1st publish my new hair photo kat fb semuaaa owg terkejut
"ain, ain kenapa potong rambut syg nyerr"
"ain, ain buruk la rambut kau"
husssshhhhhhhhh gerammmmmm aku......
siap post kat wall lagi...malu kot aku....
.arrrrggg gerammm dengan diri sendiri *coz gatal sngt nak potong rambut sendri

crosser loOk


Raya = my anniversary 

farhan & farahin




webcam photo taken with facebook photo uploud.



hepi 2nd anniversary for my bucuk.....

this prezent actually da lamer aku beli, hampir setaun jgk laa..
hehheee, but nak tunggu anniversy punye date aku simpan la dulu..

cube guess what inside the box ??