True love will never fade unless it was a lie.

All I know is that I’m lost without you.

I would give up everything for one moment with you;

"for one moment is better than a lifetime of not knowing you. "- perhaps

Followers

Monday, 31 October 2011

THE GARDEN restaurant .

chicken teriyaki
 ermmm...nyummmnyummm...very3 delicious !!
u must try it ..hehehe




next time pegi sini pulak nak makan kat atas pulak ....
nak jadi macam repunzel.....view kat atas lagi lawa..
time kiteorg nak pilih seat xnampak plak ader atas tuh......ermmm rugii laa...

bucuk laen kali kite datang dating kat sini pulak ehhh..hehehe



Sunday, 30 October 2011

my Konvokesyen !


 credit to my manja, tq =))
tq my love coz being there with me

first of'll tq to my manja coz sanggup dtg walaupun bz....
..hehehehe...really appreciated it !!!
  
tpkan kecian gilerr kat dia.....da la datang jauh3
ingtkan boley la masuk dalam dewan..
coz dia da bagi kupon tiap3 student dapat 2 kupon...
untuk 2 orang ..
tp kan cammmmm *************** 

buattt ape bagi kupon if xleh masukkkk.....kecian kat pakwe aku..huhsshhhhh
ramai gilerr parent3 yg datang xleh masuk dewan utama jgk..

boley masuk dewan tayangan jer...if macamtuh baek xpayah datang jer..
parent/tetamu yg datang of course la nak tgok anak3 mereka dari dekat kan
hammpaa giler kott...



owhh..bangga nya bersebelahan dengan pelajar terbaek keseluruhan





with my senior

arrrrggggg....bateri EMPTY !!!! bagusssssssssssss.
time3 gini laaa nak buat hal nya
da la contac number sumer aku save dalam fon..
lepass keluar dari dewan nak cari mmber susah
soo...juz snap picca dengan mmber3 yg ader jerla..

da la russing3 nak balek ke kb plaakk...ermmm

lepas hantar jubah nasib baek la jumpe akak3 sayang aku nih hahhh...
boleyy jgk snap picca untuk buat kenangan ngan dorang...
 





at last grad jgk aku...
tunggal terbaek terbalek tunggang langgang, last3 boley jgk grad...
husshhh..amin...

thnkss to all my beloved lecture &  all my fwen yg bagi sokongan dikala aku jatuh...


Tahniah MOhd Asri Jusoh !! we'll proud of u ..

 Pelajar TERBAEK keseluruhan 2011

teruskan perjuangan mu...duhai sahabat..

 kami semua menangis satu dewan menyaksikan kejayaan kamu..
kami menangis bukan kerna sedih, tp kerna bangga 
dengan kejayaan kamu...

rehearsal kOnvo



credit to Qabbir Ghazali

  

credit to Afiq Abdullah

Saturday, 22 October 2011

cantik x rambut macam ni ?


agak nya la kan, brape lama ehh ambek masa untuk rambut jadi panjg gini ??


FAKTA ;

Rambut manusia biasanya akan tumbuh lebih kurang setengah inci (1.25 cm) pada setiap bulan, dan ini kadar pertumbuhan yang konsisten di seluruh kepala. Beberapa faktor yang boleh mempengaruhi kadar pertumbuhan rambut, termasuk pemakanan, umur, dan kesihatan . produk yang mendakwa untuk meningkatkan kadar pertumbuhan rambut tidak berkesan, walaupun produk tersebut dapat mendorong perkembangan rambut lebih kuat, sihat.

Tuesday, 18 October 2011

mengapa kita harus mandi setiap hari ?

Ternyata mandi bukan sekadar  menyegarkan badan, tapi ada manfaat lain di balik itu. Baru-baru ini ada penelitian mengenai mandi , dimana selain untuk membersihkan tubuh ternyata mandi juga mempunyai peranan dalam meningkatkan sistem kekebalan, mencegah penyakit kulit, bahkan untuk menyembuhkan masalah medis yang serius.





Beberapa penelitian yang menunjukkan bahwa mandi itu berkhasiat antara lain:

1. Penderita Diabetes

Untuk penderita diabetes, dengan setengah jam berendam dalam tab air hangat dapat menurunkan tingkat gula darah sekitar 13%.


2. Kesihatan Jantung

Dengan berendam selama 10 minit dalam air hangat dapat memperbaiki kesihatan jantung baik lelaki mahu pun perempuan.


3. Eksema

Eksema adalah peradangan kronik kulit seperti kering dan gatal. Untuk penderita penyakit kulit seperti eksema, ruam, gatal-gatal dapat menambahkan baking soda ke dalam tab mandi kerana berdasarkan penelitian baking soda itu bertindak sebagai antiseptik.

Caranya: Pertama isi air dengan air hangat, tambahkan kira-kira satu senduk baking soda dan aduk sampai rata. Disyorkan berendam selama 10-20 minit.


4. Infeksi

Untuk infeksi seperti sawan dapat menambahkan pada air hangat iaitu tiga atau empat cuka dari sari buah appel dan berendamlah selama 15-20 minit. Ini juga baik untuk mengeluarkan racun dari dalam tubuh karena cuka dapat menyimbangkan kembali asam.


5. Flu dan Sakit Kepala


Untuk menyembuhkan flu dan sakit kepala dapat dilakukan dengan merendam kaki dalam air hangat. Masukan air hangat secukupnya dalam  bekas sampai menutupi kaki dan pergelangan kaki, tambahkan beberapa titis minyak seperti lavender, peppermint atau lemon. Setelah selesai bilas dengan air dingin. Lakukan selama 10-20 minit.


6. Insomnia

Untuk penderita insomnia atau yang memiliki masalah tidur dapat merendam kaki dalam air dingin. Masukan kaki sampai kaki merasa dingin. Pengubatan ini juga berguna bagi kaki lelah, pendarahan hidung, dan sembelit.


7. Sirkulasi


Jika anda mengalami masalah sirkulasi maka cubalah dengan mulai merendam kaki selama satu atau dua minit dalam air hangat, kemudian 30 minit dalam air dingin. Cubalah lakukan selama 15 minit kemudian diselesaikan dengan air dingin.


Manfaat dan petunjuk mandi yang sihat

Mandi air hangat sekitar 32-35 derajat Celsius dapat membuka pori-pori yang dapat membantu mengeluarkan racun. Dimana berfungi membantu menurunkan tingkat gula darah, menyembuhkan sakit otot dan membantu menjaga usus besar bekerja dengan baik. Waktu yang disarankan selama 10-20 minit.

Ternyata mandi air dingin dapat menghilangkan stress kerana dapat  meredakan ketegangan, dan disarankan  dengan temperatur sekitar 12-18 darjah celcius. Sehubungan dengan itu, kebaikan air hangat  akan mempersempit darah dan meningkatkan tingkat gula darah. Oleh sebab itu untuk penderita diabetes tidak disarankan untuk mandi air dingin/sejuk.

Wednesday, 12 October 2011

cerita FACEBOOK


APA AKAN JADI . Klu binatang ada faceb00k . agak2 ape status mereka ?

NYAMUK : Baru habis ronda rumah Aj0i . kenyang burp , alhamdulillah .

CICAK : Isteriku tersepit kt celah pintu . s0bs~

KUCING BETINA: Anak I yg ke-5 baru tanya sape bapaknye . I bingung nk jwb ape . I sendiri lupa bapaknye sape .

AYAM : Kawan . Kalau es0k aku ta update . Bererti aku sudah dig0reng . I luv u all . jgn lupe wat kenduri arwah untuk aku ye .

NYAMUK: Si0t , sekali drug addict gua hantam . Gua positif HIV AIDS . uwaaaaaaa~

KUCING: Baru je add awek sebelah umah . keturunan PARSI beb !

BABI : Aku bengang bet0l la . Dye gi pijak taik kucing tapi nama aku yg disebutnye . Wei br0 ! Len kali siasat dulu la sape yg berak kat depan umah kau . Tensi0n2 .

HAHAHAHA! Macam2 . xD

Tuesday, 11 October 2011

Kebaikan Seks: Fakta Ilmiah

 
AMARAN: Jangan lakukan seks semasa isteri sedang uzur! 
PERINGATAN: Janda atau Duda sila cepat kawin agar
                           dapat faedah kesihatan ini. 
 
 
Kebaikan hubungan seks tidak 
berakhir di kamar tidur sahaja,
malahan mempunyai manfaat kesihatan 
lain yang menakjubkan. 
Di antara kebaikkan seks yang disokong 
oleh kajian saintifik termasuklah: 
 

1). Seks mengurangkan tekanan.
Kebaikkan seks yang utama ialah ia 
mengurangkan tekanan darah dan ‘stress’ 
secara keseluruhannya. Mengikut 
kajian yang diterbitkan oleh 
Biological Psychology, terdapat kaitan 
yang kuat diantara hubungan seks
dan penurunan tekanan darah. 
 

 
2). Seks meninggikan Immuniti badan 
Aktiviti seksual yang bagus bermakna
anda mempunyai kesihatan fizikal 
yang baik.Membuat hubungan seks 
2-3 kali seminggu dikaitkan dengan 
tahap antibodi A yang tinggi yang 
melindungi kita dari demam dan 
jangkitan kuman yang lain. 
 
 

3). Seks membakar lemak 
Seks selama 30 min membakar 85 kalori 
atau lebih dan merupakan kaedah 
senaman yang baik kerana ia melibatkan
aktiviti fizikal dan mental yang menyeluruh,
 kata Patti Britton, PhD, 
Pakar seksologist dari US.   
 
 
 
 

4). Seks menguatkan kesihatan jantung 
Ia bukan sahaja menguatkan jantung malahan
 mengurangkan serangan jantung berbanding
 dengan mereka yang lebih kurang aktiviti seksnya. 
 
 

 5). Seks meninggikan Self-Esteem 
Seks meninggikan ‘Self esteem” .
 Kajian yang diterbitkan 
dalam Archives of Seksual Behavior 
menunjukkan, seks membuatkan 
kita merasa lebih bangga terhadap diri sendiri. 
 

 
 

6). Seks membuatkan kita lebih menyayangi 
Pelukkan mesra semasa hubungan 
seks merembeskan hormon 
oxytocin yang dipanggil “love” hormon
 yang mempengaruhi
rasa sayang dan mengasihi. 
 
 
7). Seks mengurangkan sakit 
Semasa hormon oxytocin meninggi, tahap 
endorphins meningkat dengan 
tinggi menyebabkan rasa sakit 
berkurangan. Jadi sekiranya
sakit kepala, sendi dan simtoms
 PMS semakin berkurangan.
Anda boleh berterima kasih kepada
 hormon oxytocin dan hubungan seks anda.  
 

8). Seks mengurangkan risiko kanser Prostat 
Didapati ejakulasi yang kerap pada usia 
20’an mungkin boleh mengurangkan 
risiko kanser prostate semasa lebih berusia,
 demikian menurut kajian yang diterbitkan 
oleh British Journal of Urology International. 
 

9). Seks menguatkan otot pelvis 
Senaman kegel semasa seks menguatkan otot 
pelvis seterusnya mengurangkan 
risiko rahim jatuh dan masalah terkencing 
apabila usia menopos nanti.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

10). Seks membuat anda tidur lebih lena 
Oxytocin yang dirembeskan memberikan 
rasa mengantuk dan mendorong tidur yang
 lebih nyenyak menurut kajian." 

Sunday, 9 October 2011

Hepi Befday Oh Bulan !

HEpi beFDay k.sue !!!
nie my handmake coklat tau...
penat aku buatt....lepas balek dari ofis, mandi3..
pastu terus serbu kat dapur....hushhhhhhhhhhh....

coz da mati akal sesangt , xtau nak kasi ape untuk prezent...
da la xdey sen sngt skung, coz nak bajet p konvo hujung bulan ni..
fikir punya fikir....
tetiba aku terlintas, coklat yg lebih time buatkan untuk my manja still ada byak lagi .. 

sooo.......jgn bazirkan....hehhehee

 witH BefDAy Girlss

jom buat express relaxing...
juz' add 1 ringgit....da boley legakan lengoh3 badan...


baBy yAYa
bestt...nyee ada bby comellll......ermmmm....
nak bby comel jgk boley " gewdikk nya" belum kawin da gewdik nak bby ..hahhahahha
tp da teringin sunggh sunggghh daa nih....aummmm..ngehhhngehhh ngehhhh
bila entah nak dapat bby sendiri "

asyikk tgok owg laen jerkk dapt bby....xboley jadii ni...



click sini untuk tgok picca bby yaya n aku on facebook ,



my evERyThing !!
syg dia sangat3 weyhh !!! ehhehhee
although macam3 cabaran n dugaan yg kami telah tempuhii...hushhhh...
doakan kebahgian kami ehhhh <3 ....wink3"